Arkivet sælger bøger :

Sønderborg Lokalhistoriske arkiv sælger ud af bogsamlingen. Baggrunden er, at arkivet på det seneste har fået mange brugte bøger ind fra diverse dødsboer med mere. Da mange af bøgerne er dubletter eller nogle, der allerede findes i arkivets bibliotek, har arkivet besluttet at sælge bøgerne, så andre interesserede også kan få glæde af dem. * Bøgerne koster 20 kroner pr. stk. og kan købes i arkivets åbningstid.

       Bogudgivelser :

Foreningen Lokalhistorisk Arkiv for Sønderborg/Dybbøl og Ulkebøl har udgivet en ny bog i anledning af vores 40-års jubilæum.

Bogen er en gave til medlemmer af foreningen og kommer ikke i almindeligt salg. Hvis du ikke er medlem, kan du få bogen ved at  melde dig ind – kontingentet er kr. 175 for 2020.

 

Arkivet har af forfatteren fået foræret flere eksemplarer af Jørn Sørensens bog ”Mennesker omkring den gamle flyveplads i Sønderborg 1946-1969” (2013). Bogen er rigt illustreret og som titlen siger rummer bogen mange historier om personer tilknyttet flyvepladsen. Et eksempel er Hans Erik Blankschøn, der blev uddannet af Ingolf Nielsen og senere tilbragte flere år som pilot i efterkrigstidens Vesttyskland. Og der er selvfølgelig også fortællingen om Ingolf Nielsen og hans betydning for flyvepladsen og luftfartens udvikling i Sønderborg. Mange mennesker bidrog hertil, bl.a. også bogens forfatter. Bogen sælges på arkivet. Prisen er 100,-kr.