Pressemeddelelse til vores Hjemmeside og  Facebook

 

Lokalarkiverne på nettet Arkiv.dk fylder fem år :

Den 20. februar 2020 var det 5 år siden at arkiv.dk gik i luften, og en sand kulturskat af billeder, dagbøger, breve og meget mere blev tilgængelige online.

Sønderborg Lokalhistoriske arkiv bidrager sammen med over 600 andre lokal- og stadsarkiver til at gøre kilderne til Danmarkshistorien tilgængelig for alle, og arkiv.dk er utrolig populær, siger arkivleder Per Thomsen.

Arkivet i Sønderborg modtager ugentligt flere henvendelser om billeder set på arkiv.dk. Især billeder og materialer som kan være hjælp til slægtsforskning. Vi har i længere tid modtaget forespørgsler om Genforeningen 1920 vedr. plakater, sange og billeder fra skoler, museer, forlag og private. Vi modtager meget gerne oplysninger om navne eller placering af personer på billederne.

Siden lanceringen i 2015 er portalen blevet videreudviklet, så det nu er muligt at se digitaliserede kilder, høre lydklip og se historiske filmklip. På brugerzonen Mit arkiv.dk at er det muligt at gemme favorit-billeder og dokumenter, købe billeder i høj opløsning, abonnere på et arkiv eller en søgestreng, kommentere arkivernes registreringer, som vi kender det fra Facebook, og hjælpe arkiverne med at placere billeder rigtigt på et kort. Arkiv.dk er også blevet lanceret i en engelsksproget udgave, så ikke-dansktalende har bedre mulighed for at dykke ned i det spændende materiale på siden.

I 2015 lå der 1.841.254 registreringer online tilgængelig på arkiv.dk. Dette tal er siden vokset til 3.712.453 registreringer, heraf udgør billederne over 2,5 mio. af den samlede mængde registreringer.

Arkiv.dk udvikles og drives af Arkibas, som ejes af Sammenslutningen af Lokalarkiver (SLA), og registreringssystemet Arkibas, som ligger bag arkiv.dk, kunne i juni 2019 fejre 30 års jubilæum.

Arkiv.dk er udviklet med støtte fra A.P. Møller Fonden og Den A.P. Møllerske Støttefond.

Læs mere om Sønderborg Lokalhistoriske arkiv www.sdbglokalarkiv.dk

Læs mere om Arkibas og Sammenslutningen af Lokalarkiver på www.danskearkiver.dk

For mere information :

Per Thomsen, arkivleder, Sønderborg Lokalhistoriske arkiv, mailadresse : sdbg.arkiv@bbsyd.dk  tlf. 23 62 71 05

Dorthe Søborg Skriver, direktør i Arkibas, mailaresse : dss@arkibas.dk tlf. 76 40 13 80